TOTEM
Tokaji Természetvédelmi Egyesület

Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):- 2011.04.11.

Ne felejtsen el rendelkezni személyi jövedelemadójának 1%-áról!
ADÓSZÁMUNK: 18442070-1-05
Hogy miért a TOTEM?

továbbRövid történetünk, küldetésünk

A sokak által csak TOTEM-ként ismert és emlegetett Tokaji Természetvédelmi Egyesület születése tűnhetne akár áprilisi tréfának is. Azonban 2003. április elsején történő bírósági bejegyzésünk óta számtalan tett és terv igazolja: nagyon is létezünk! Megalakulásunkkal már csak azért is űrt töltöttünk be, mert a tokaji kistérség egyetlen számottevő természetvédő csoportjaként, egyesületeként ténykedünk. Hatásunk, kisugárzásunk pedig azon keresztül még jelentősebb, mivel bázisunknak a helyi iskolákat tekintjük, s miközben munkánk során jórészt az ottani diákságra támaszkodunk - sorainkat soraikból egészítve ki -, működésünk közel sem mellékes mellékhatásaként nézeteinkkel, általános hozzáállásunkkal „megfertőzzük” a figyelmüket felénk fordító fiatalokat. Amit ők már odahaza hasznosíthatnak, válthatnak tettekre és tervekre.
Noha céljaink megvalósításához mi is pályázatok révén próbálunk pénzt szerezni, alapvetően a cselekvő természetvédelemben, ha tetszik, a kétkezi munkában bízunk és hiszünk.Elsősorban természetvédelemhez, környezeti neveléshez kapcsolódó programokkal töltjük ki az évet, de a Szent Iván éji Tűzugrás és a február végi Téltemetés helyi hagyománnyá tételére is büszkék lehetünk. Utóbbiakon keresztül pedig már nem is csupán a jelennel és a jövővel, de a múlttal is kapcsolatot ápolunk. Amikor még nem, vagy csak alig léteztek környezeti problémák. Ahogy nem volt meg az emberek és a természet közötti láthatatlan választóvonal sem.
Mert ahogy az élőlényektől nyüzsgő határban sincsenek éles határok, csakis a mindent átható Teljesség, és annak számtalan arca meg alakja, mi is ennek az Egységnek az érdekeit képviseljük, tartjuk szem előtt mindenkor. Valóban úgy kezelve a Földet - és a talpunk alatti földet -, mint amit unokáinktól kaptunk kölcsön.
Örökségként megőrizni azt nem csupán szívügyünk, de kötelességünk is!

levélcím: H-3910 Tokaj, Klapka u. 47. , e-mail: totemesek@gmail.com

Honlapkészítés